Pré - instap programma - turnen dames

Pré - instap programma - turnen dames

Op het trainingscentrum in Heerenveen wordt in twee disciplines (turnen dames en turnen heren) een topsportprogramma aangeboden, welke voornamelijk ondersteund wordt door Topsport Noord, de KNGU, en Sportstad Heerenveen. Naast deze topsportprogramma’s wordt door Turnen Topsport Noord verschillende vormen van turnen aangeboden. Zo ook het pré – instap programma.

Bedoeling van het pré - instap programma is om turnsters, ouders, en (club)train(st)ers kennis te laten maken met het trainingsprogramma in Heerenveen. Het trainingscentrum is naast een opleidingscentrum voor topsport ook een opleidingscentrum voor clubs en (toekomstige) train(st)ers. Het heeft een overkoepelende functie voor turnen binnen District Noord.

Jaarlijks worden er 'opvallende' turnsters via hun club uitgenodigd door de district trainster om deel te nemen aan het pré - instap programma. Daarnaast is het mogelijk dat clubtrain(st)ers zelf contact opnemen met de district trainster om ‘opvallende’ turnsters binnen de club de kans te geven om deel te nemen aan het pré – instap programma. Alle turnsters die hiervoor in aanmerking komen draaien eerst twee proeftrainingen, zodat van alle kanten (ouders, turnsters, train(st)ers, etc.) bekeken kan worden om wel of niet definitief deel te nemen aan het pré – instap programma. Ook is het mogelijk om via de testtraining in het pré – instap programma te komen.

Het pré - instap programma is een aanvulling op de trainingen die de turnster al doet bij de eigen club en moet vooral gezien worden als ondersteuning in de basis voor zowel turnsters als train(st)ers. Clubtrain(st)ers zijn daarom ook van harte welkom om deze trainingen eveneens mee te maken.

De pré - instap groep traint 1 keer per week onder begeleiding van Brigitte van den Bergh, op zondag in het Epke Zonderland Turncentrum van Sportstad Heerenveen. Wanneer de turnster instap wordt, is zij leeftijdsgerechtigd om deel te nemen aan KNGU wedstrijden, en stroomt zij automatisch weer uit deze groep en gaat weer verder met trainen bij de eigen club. Wanneer blijkt dat een turnster potentie in zich heeft voor mogelijk het topsportniveau, bestaat de mogelijkheid om uitgenodigd te worden voor een proefperiode in de talentontwikkeling van Heerenveen (topsportopleiding Turnen Topsport Noord Heerenveen). Dit zal altijd in overleg met de clubtrain(st)er en ouders gebeuren.

Voor het seizoen 2018 - 2019 zijn de trainingen inmiddels gestart.

Voor meer informatie en/of vragen kunt u contact opnemen met [email protected]

  • Pré - instap groep 2014 - 2015
  • Pré - instap groep 2015 - 2016
  • Pré - instap groep 2015 - 2016
  • Pré - instap groep 2016 - 2017
  • Afronding pré - instap programma 2016 - 2017
  • Afronding pré - instap programma 2017 - 2018

Sponsoren & Partners

Copyright Turncentrum Sportstad Heerenveen 2012 © | Ontwerp & Ontwikkeling: BARTVANDERHOEVEN.NL